Myrna van Bijnen

Naam
Myrna van Bijnen

Opleiding
Na het behalen van mijn VWO diploma aan het Albanianae in Alphen a/d Rijn in 1992, ben ik fysiotherapie aan de Hogeschool in Leiden gaan studeren. Gedurende mijn studententijd tot aan mijn afstuderen in 1998, heb ik in Leiden gewoond. Na een jaar met diverse waarnemingen ben ik in dienst gekomen van de fysiotherapiepraktijk Kerk en Zanen.

Specialisaties
Ik ben ‘allround’ fysiotherapeut en voel me zeer op mijn plek, in de eerstelijns fysiotherapie. In de loop van de afgelopen jaren heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd, onder andere aan de NAOG (Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde volgens Cyriax); dit is een nascholingsinstituut voor artsen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten. Kenmerkend voor deze niet-snijdende vorm van orthopedische geneeskunde is de systematiek van het klinisch onderzoek dat iedere keer op dezelfde wijze wordt uitgevoerd. In de praktijk houdt dit voor mij in dat hierdoor het stellen van een diagnose gemakkelijker is. Verder heb ik de cursussen “lichaamsbewustwording en stressmanagement” en “de kracht van het brein” gevolgd.

Algemeen
Wat betreft hobby’s zijn er eigenlijk te veel leuke dingen te doen in het leven! Lezen, poweryoga, film kijken, hardlopen, koken voor vrienden, op het strand of in het bos wandelen en met kind veel zingen en dansen. Hoe mensen in het leven staan en wat de acties zijn die daaruit volgen vind ik zowel in mijn werk als privé een interessante vraag. In elk geval gespreksstof genoeg, voor op de (behandel)bank, bij de open haard of in de kroeg.